HAJRÁ, MAGYAR PÉTER!

Magyar Péter, Márki-Zay Péter
Magyar Péter rendezvénye március 15-én nagyobb tömeget vonzott, mint Orbán Viktoré – úgy látszik, mégis vannak kiábrándult fideszesek? Eddig a baloldali ellenzék és a baloldali média még a fogalom létezését is tagadta (tudjuk, kinek az érdekében), most pedig legalább 5-6 párt törekszik a kiábrándult fideszesek megszólítására…
 
Magyar Pétertől joggal tart mind a Fidesz, mind az ellenzéki pártok, hiszen mindenkitől vihet el szavazatokat. Meg is kezdődött a lejáratása, és nemcsak a kormánypárti oldalon. Látszanak már a támadási felületek is: NER-társ, pszichopata, asszonyverő, fideszes ügynök…
 
Engem is sokan kérdeznek, nem vagyok-e féltékeny a sikerére, mit szólok ahhoz, hogy gyakran épp azokat a gondolatokat fogalmazza meg, ugyanazokat a kifejezéseket használja, mint én is korábban (két ciklusos miniszterelnökség, azeri baltás gyilkos kiadatása, azért a víz az úr…). Aki engem ismer, tudhatja, hogy bennem sem irigység nincs, sem dicsvágy. Boldogan engedem át, és engedtem volna át eddig is mindazt, ami a közszerepléssel jár, másnak, másoknak. Nekem nem az a fontos, hogy én váltsam le Orbán rendszerét, csak az, hogy valaki váltsa le minél előbb. Aki ezen munkálkodik, mindig számíthat a támogatásomra, aki ez ellen dolgozik, azt pedig kritizálom, sőt, sokakat megbotránkoztatva le is árulózom.

Milyen kockázatok vannak Magyar Péter politikai szerepvállalásában és miért támogatom mégis?

  1. “Ugyanazt mondja, mint mi eddig”
    – persze, mi gyakran tudtuk, hogy működik Orbán rendszere, de nem mindegy, hogy ki mondja. Magyar Péter egy miniszter férje volt ebben a kormányban, neki még a hithű fideszesek is el kell higgyék, milyen velejéig rothadt ez a rendszer, hogy az államot a saját maffiájuk építésére és saját gazdagodásukra használják, hogy Orbánék célja a hatalom és a pénz, nem az emberek szolgálata. Ébresztő, fideszesek!
  2. “Nem mondott semmi újat”
    De IGENIS mondott, például, hogy Orbán utasította Vargát a pedofilmentegetésre, hogy Orbán nem az erkölcséért tartja, hogy minden Tiborczé, hogy őt a KEHI-vel zsarolták, hogy lopásra utasították, és hogy az ellenzék hogyan üzletel a Fidesszel, hogy együtt vannak, egy rendszert alkotnak. Ezt így, ilyen megbízható forrásból talán kevesen hallhatták.
  3. “Miért nem szólt eddig?”
    Igen, része volt a rendszernek, nem is akármilyen szinten. Egy miniszter férje (valakinek, aki felelt a Pegazusért és a Völner-Schadl botrányért is), egy másik miniszter jó barátja. Szólhatott volna, de jobb későn, mint soha. Nekünk az az érdekünk, hogy minél több fideszesnek szólaljon meg a lelkiismerete, ahogy anno felszólalt Hadházy Ákos is, aki egyszerű önkormányzati képviselőjük volt, vagy a hozzám hasonló egyszerű szavazóik is sorra felébredtek és esküdt ellenségei lettek ennek az aberrált, tolvaj, hazaáruló maffiának. Hajrá tehát, minden becsületes ember hagyja ott a Fideszt, minél előbb!
 
Hogy új messiásként benne látja a reményt sok reményvesztett magyar? Érthető. Ha kisebb mértékben is, de ezt én is megtapasztalhattam 2021-ben, az előválasztáskor, amikor még egyszerre kellett a sokszor a Fidesszel is összejátszó ellenzékiek és a kormánypárt ellen küzdenem. A neheze akkor jött el nálunk is, amikor a 2022-es választási kampányban immár a megrostált ellenzékkel, egy nagy, közös összefogásban kellett egy egyfordulós választáson felvenni a küzdelmet a korlátlan pénzzel, médiával, a hazugságokkal és az árulással – ott sajnálatosan elbuktam, és elbuktunk mindannyian.
 
Magyar Péternek ennél több sikert kívánok és örömmel támogatom a kormánydöntési próbálkozását. Hadházy Ákossal együtt vallom, hogy a rendszer választáson immár nem legyőzhető, de kíváncsian várom erre Magyar Péter kísérletét. Azt is kételkedve hallgatom, hogy hol a második, hol az első harmaddal mutatkozik készre az összefogásra – hiszen a választási kétharmadhoz vagy a Fideszre, vagy a velük titokban lepaktált baloldaliakra szerinte is szüksége lesz. Akármelyik mellett is dönt, sok támogatója felháborodását kockáztatja. Csak remélni tudom, hogy még ebben a médiadiktatúrában is eljön az a pillanat, amikor már Gyurcsányék nélkül is meglesz a kétharmad Orbán ellen. Csak remélni tudom, hogy ehhez egyetlen aberrált tolvajjal sem kell alkut kötnie a Fideszen belül (Magyar Péter szerint ugyanis lesz olyan Fidesz, amelyik majd szembefordul Orbánnal…).
 
Természetesen mindig lesznek olyan kérdések, amiben mi, rendszerváltást követelők sem értünk egyet. Magyar Péter szerint Brüsszelnek akkor is meg kellene adni Orbán Magyarországának az uniós pénzeket, ha az nem teljesíti a legalapvetőbb jogállamisági elvárásokat sem – én viszont pont azért lobbiztam Brüsszelben novemberben, hogy mi azzal a feltétellel kapjuk meg az unió támogatását, hogy Hódmezővásárhely és minden ellenzéki település is megkapja a neki járó pénzeket. Szerinte külső segítség nélkül kell leváltanunk hazánk ezeréves történelmének legnagyobb tolvajait (akiket ráadásul Putyin és a kínai kommunista párt segít hatalmon maradni), én félek tőle, hogy ez enélkül lehetetlen. Szerinte Moszkvával is kell üzletelni – én ebben is kritikusabb vagyok a kormánnyal szemben: eddig is a legdrágábban kaptuk a gázt tőlük, míg minden más ország orosz gáz nélkül is olcsóbban szerezte meg a neki szükséges energiamennyiséget…
 
Messiás lenne Magyar Péter? Nyilván nem, én sem voltam az, más sem lesz az. Nem messiásokra van szükség, hanem egy mindent elsöprő ébredésre, arra a tudatra, hogy az ellenzéken belüli megosztottság soha nem lehet akadálya a közös cselekvésnek. Nem kell mindenben egyetérteni, nem kell szeretni egymást, csak a saját jól felfogott érdekünkben megteremteni a demokratikus változás lehetőségét. Egy vértelen forradalomra van szükség, demokratikus rendszerváltásra: elszámoltatásra, sajtószabadságra, szabad választásokra. Onnantól mindenki a saját eszméit képviselheti, addig azonban csak egy ideológiánk legyen: a SZABADSÁG!
 
Magyar Péter pedig ebben a szövetségesünk: hirtelen jött ismertsége, a fideszesek körében elvitathatatlan hitelessége (a legbelső körből érkezik!) alkalmassá teszik arra, hogy felgyorsítsa a rendszer összeomlását és leváltását – ehhez sok sikert kívánok és természetesen minden támogatásomat felajánlom!

Megígértük. Mögcsináltuk!

Teljesült ígéretek: 84,4%
3,5%
8,6%

Nézze meg Ön is, mennyi választási ígéretemet teljesítettem 2019 óta!