A MOMENTUM MÁRKI-ZAY PÉTERT TÁMOGATJA

A Momentum Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltségét támogatja az előválasztás második fordulójában. A párt vezetői ezt csütörtökön jelentették be Budapesten. Az előválasztás második fordulója október 10-én indul. Egy héten keresztül szavazhatnak a választók.

„Számunkra momentumosok számára két dologról szól az előválasztás: egyrészt, hogy megújítsuk a magyar ellenzéket, másrészt, hogy felállítsuk azt a kormányzóképes közös csapatot és közösséget, amellyel az Orbán-rendszert 2022-ben le tudjuk győzni” – mondta Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

Márki-Zay Péterben bízunk, hogy vele közösen egy új Magyarországot tudunk felépíteni. Márki-Zay Péterrel messzemenően egyetértünk olyan szakpolitikai kérdésekben, mint az euró bevezetése, és tudjuk, hogy közösen hitelesen tudunk harcolni a korrupció felszámolásáért is. Ezért a Momentum közössége azt a döntést hozta, hogy a második fordulóban Márki-Zay Pétert támogatjuk az előválasztáson, és minden támogatásunkat megadunk ahhoz, hogy ő legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, mert mi úgy látjuk, hogy Márki-Zay Péterrel van a legnagyobb esélyünk Orbán Viktor legyezősére – hangsúlyozta Fekete-Győr András.

Orosz Anna, a Momentum alelnöke hangsúlyozta: a Momentumnak nemcsak a legtisztább miniszterelnök-jelöltet kell támogatnia, hanem azt, aki balról, jobbról és a bizonytalanok közül is meg tud szólítani választókat. Mi azt látjuk, hogy ez a jelölt egyértelműen Márki-Zay Péter. Ezért döntöttünk úgy, hogy vállvetve harcolunk azért, hogy ő legyen a hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje a jövő évi országgyűlési választáson – tette hozzá.

Márki-Zay Péter és a Momentum olyan szövetséget kötött, amelyben a Momentum alapértékeit, a tisztességet, az emberséget, a fenntartható és a zöld Magyarország jövőjét együtt fogjuk képviselni. Márki-Zay Péter az egyik legelkötelezettebb harcosa a korrupcióellenes küzdelemnek, és vállvetve fogunk harcolni a demokrácia és a jogállamiság felépítéséért is. Közösen fogjuk képviselni azokat a milliókat, akiket az Orbán-rendszer az elmúlt 11 évben szándékosan hagyott magára és ki fogunk állni a kisebbségek jogai mellett is. Egy fenntartható Magyarországot fogunk építeni – mondta Orosz Anna.

Felhívok minden ellenzéki pártot, különösen a Jobbikot, hogy támogassák Márki-Zay Pétert, mert ő a legesélyesebb jelölt ebben a versenyben – hangsúlyozta a Momentum alelnöke.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt kiemelte: érzem azt az erőt magam mögött, hogy a szerepvállalásommal meg tudjuk győzni a jobb- és baloldali, a bizonytalan, valamint a vidéki szavazókat is. Egy általam vezetett ellenzéki szövetség a civilek és a pártok között valóban esélyes nemcsak az előválasztás megnyerésére, hanem Orbán Viktor legyőzésére is 2022 tavaszán.

„Az elmúlt tizenegy évben először valódi lehetőség van arra, hogy sikeresen megszabaduljunk hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányától. Az előválasztás sikere a jövő évi országgyűlési választások megnyerésének előfeltétele, az ellenzék megtisztulása. A cél, hogy hitelesen kínálhassunk egy új alternatívát” – hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

A miniszterelnök-jelölt hozzátette: köszöni a Momentum támogatását. Ehhez a szövetséghez továbbra is várjuk Karácsony Gergelyt és az ő támogatóit, valamint a DK szavazóit is. Arra kérem a teljes magyar közösséget, hogy egy józan és okos döntést hozzon és minél többen vegyenek részt az előválasztás második fordulójában – tette hozzá.

„Mindenkinek el kell mennie szavazni az előválasztás második fordulójában, hiszen abból a gödörből, amelybe Orbán Viktor taszította az országot, a kijárat nem jobbra vagy balra van, egy út van: csak felfelé” – mondta Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje.

Október 10-től indul a második forduló

Az előválasztás második fordulóját 2021. október 10-től rendezik meg. A választók a három legtöbb szavazatot szerzett miniszterelnök-jelöltre voksolhatnak személyesen országszerte a szavazópontokon vagy az interneten a www.elovalasztas.hu oldalon. A szavazás 2021. október 16. estig tart.