OKOS VÁROS

Okos város, Hódmezővásárhely, napelem, Márki-Zay Péter, okoszebra
Teljesült ígéretek: 89,7%
8,6%
  1. A városi könyvtár „Kulcs” programsorozatában kedvezményes nyelvtanfolyamot, tízujjas vakon gépelési és szövegértési tanfolyamot biztosítunk a helyi iskolásoknak
  2. Ingyen wifihez segítettük a Dobó-Bibó-Janáki háromszögben élőket
  3. Mintegy 50 millió forintért az óvodáinkat bel- és kültéri játékokkal láttuk el.
  4. Bevezettük a QTA rendszert, ami új fejezetet nyit a közterületi üzemeltetésben. Ezentúl naprakész, pontos, ellenőrizhető adatokkal rendelkezünk majd az üzemeltetési és karbantartás munkákról.
  5. Átszervezéssel, hatékonyság növelésével elértük, hogy az eddigi 25 fő helyett elég 12-13 fő a fűnyírásra. A felszabadított emberi erőforrást új területekre csoportosítottuk át.
  6. 130 millió forintot takarítottunk meg 2022-ben azzal, hogy nem volt szükség közbeszerzésre, további vállalkozókra a fűnyírásban.
  7. Megoldjuk saját erőből a tram-train nyomvonalán a zöldterület fenntartását, amelyre a korábbi pályázat alapján egy 9 millió Ft/hónapos ajánlat érkezett.
  8. A közétkeztetés kiszervezésével az éves infláció miatt 2022-ben 158,5 millió forintot spórolt meg a város. A 130 millió forintos konyhafelújítási programot sem nekünk kell állni.
  9. Új nyomtatók üzemeltetése a hivatalban és intézményeinknél: a korábbi 27 helyett 47 immár modern gép működik havi 1,4 millió Ft helyett 932 ezerért. Éves szinten a projekt összes jellemzőivel 15 millió Ft megtakarítás keletkezett.
  10. Új IP-telefonrendszer üzemeltetése a hivatalban és intézményeinknél nagy tudású, modern készülékekkel – évente 3,6 millió Ft-tal kisebb telefonszámlát eredményez.

Okosabban és olcsóbban fejlesztünk

11. Új munkavállalói beléptető és munkaidő-nyilvántartó rendszer kiépítése – az átláthatóság és a számon kérhetőség jegyében.

12. Összevontuk a kulturális intézményeket – ennek eredményeképpen hatékonyabb költség- és programszervezés valósul meg

13. 3 okospadot létesítettünk a városban: a Népkertben, a Damjanich utcai játszótéren és az Európa Parkban

14. Leolvasóval bővítettük az iskolai menzát a hatékony ellenőrzés és a jogosulatlan étkezések visszaszorítása végett.

15. 2023-ban 400 vásárhelyi háztartásban cseréltünk energiatakarékos LED-es izzóra 5000 db égőt csereprogramunknak köszönhetően ingyenesen.

16. Kulcs a szomszédoláshoz címmel kezdő román nyelvtanfolyamot tartottunk a városi könyvtárban.

17. Tablettel jutalmazzuk a legjobb angolos diákokat.

18. Egyszerűbbé és hatékonyabbá tettük a levélgyűjtést: gereblye helyett lombszívóval szedjük össze minden ősszel.

Nézze meg térképen!