ÁLDOTT ÉS BOLDOG HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!

Tisztelt Honfitársaim!

Húsvét alkalmából szólok Önökhöz.

Ez egy különös ünnep a magyar kultúrában és a kereszténységben is természetesen.
Nagypénteket, a gyászt követi a feltámadás. Ahhoz, hogy lelkünk megnyugodjon, és megtaláljuk a tovább előrevivő utat, ahhoz azonban ezt a gyászmunkát el kell végezzük.

Két héttel ezelőtt számomra is lezárult életem négyéves periódusa. Hittem és reméltem, hogy még ilyen egyenlőtlen feltételek között is legyőzhető Orbán Viktor rendszere Magyarországon a saját szabályai szerint, a saját pályáján.

Most amikor az elmúlt két hétben nagyon helyesen megbeszéljük és áttekintjük azokat a hibákat, amiket elkövettünk, hogy mit kellett volna máshogy és jobban csinálni, ne essünk abba a tévedésbe, hogy a választási vereség okát egymásban látjuk. Nem az elkövetett hibák, hanem alapvetően a körülöttünk kiépült rendszer az oka annak, hogy 2 héttel ezelőtt vasárnap nem sikerülhetett ez a nagyon fontos projekt, amire én is rátettem az életemet és amelyért oly sokan lelkesedtünk.

Ki kell mondanunk, hogy ez az utolsó kísérlet, ez elbukott. Hogy aki most úgy gondolja, hogy ugyanezt megkísérelve, akár négy év múlva a rendszer leváltható, az egyben legitimálja is ezt a rendszert, úgy állítja be, mintha ezek a választások demokratikusak lettek volna, miközben egyáltalán nem voltak azok.

A mi célunk azonban nemcsak az immár lehetetlennek nyilvánítható kormányváltás, hanem igenis ennek a rendszernek az alapvető leváltása. Magyarországnak egy teljesen más modellre van szüksége. Le kell vonnunk a tanulságokat és újra el kell kezdenünk építkezni. Ehhez azonban idő kell. Nemcsak a gyászt kell elvégeznünk, hanem meg kell találnunk azokat az utakat is, amelyek Magyarországot ebben a helyzetben előre viszik. Ebben az építkezésben számíthatunk és kell is, hogy számítsunk egymásra.

Akik megfogtuk egymás kezét, most, a gyászban, a vereségben azt ne engedjük el. Én Hódmezővásárhely polgármestereként is ígérem, hogy mindazoknak, akik ebben a küzdelemben részt vettek, a jövőben is támaszuk és segítségük leszek.

Arra kérek mindenkit, hogy aki ebben a nagy közösségben eddig a közös munkákban részt vett, most nyújtson vigaszt a reményteleneknek, a szenvedőknek. Erősítsük meg ott is a közösségeket, ahol ezek fájó hiánya okozta a választási vereséget. 27 000 szavazatszámláló látogatott el a vidéki Magyarországra, beszélgetett olyan emberekkel, akik egy másik világban élnek, akik teljes jóhiszeműséggel féltek a változástól és szavaztak a változatlanságra.

Azok a beszélgetések, amelyek 2 hete vasárnap elindultak, azok igenis jelenthetnek egyfajta kiutat ebből a válságból. Magyarország ugyanis válságban van.

Az a sok-sok fiatal, aki részt vett a választási küzdelemben, és most azon gondolkodik, hogy esetleg elhagyja az országot, ők is megérdemlik azt, hogy mi mindvégig kitartsunk mellettük, hogy felmutassuk nekik a lehetőséget az építkezésre, még egy ilyen rendszerben is, ilyen körülmények között is.

Csak a választási vereség óta eltelt 2 hétben 2000 új tag jelentkezett a Kossuth Körökbe. Ezek a szabadság kis körei jelenthetik a kiutat abból a válságból, ahova az ország került az elmúlt időszakban, őrájuk tudjuk építeni a következő időszak megoldásait is.

Én arra kérem önöket, hogy ahogy már kétezren megtették, önök is csatlakozzanak ehhez az egyre bővülő közösséghez.

Csatlakozzanak önök is a Kossuth Körökhöz, hogyha önök is érzik azt az energiát, hogy nekünk most együtt tennünk kell valamit azért, hogy Magyarország ne az egész Európai Unió legszegényebb, elnéptelenedő, legkorruptabb országa legyen.

A közvetlen emberi kapcsolatok építésével és erősítésével teremtsük meg a nyilvánosság új formáit. A Nerpédia kiváló kezdeményezését építsük együtt tovább, és álljunk ki azok mellett, akiket a politikailag befolyásolt igazságszolgáltatás meghurcolt.

Építsenek új kapcsolatokat minden településen legyünk jelen együtt, juttassuk el az igazságot ezekre a településekre is, önök is segítsenek a Nyomtass Te is! kiadványát eljuttatni, de még inkább menjenek és beszélgessenek embertársaikkal, magyar honfitársainkkal.

Emellett sokan hiányolták azt, hogy a civileknek nincs pártja, hogy a civileknek nagyon sok hátránya volt az elmúlt időszakban ennek a szervezetnek a hiányából, így elkezdtük annak az építését is Nagyon fontos megmérettetés lesz majd két év múlva az európai parlamenti választáson, ahol immáron egy civilek pártja, egy európai néppárti párt szervezetével mi magunk is tervezünk elindulni, és ehhez is minden hozzám hasonlóan gondolkodó egy széles társadalmi összefogást, egy korrupcióellenes, és minden szélsőséges megnyilvánulástól mentes közösséget szeretnénk már ebben a formában is megmérettetni. Az Európai Néppárt lehet a hazája ennek a megalakuló új magyar pártnak, mindvégig szoros együttműködésben a Mindenki Magyarországa Mozgalommal és a pártok közötti együttműködést szorgalmazó Kossuth Körökkel.

Végezetül szeretnék önöknek és családjuknak, barátaiknak áldott és boldog húsvéti ünnepeket kívánni! Higgyenek abban, hogy úgy, ahogy az evangéliumban, Nagypénteket a feltámadás követi, ahogy a természet is megújul minden tavasszal, ahogy kinyílnak a virágok és dalolnak a madarak, úgy az önök szívébe is költözzön békesség és szeretet.

Töltsenek több időt barátaikkal, rokonaikkal!

Fogják meg egymás kezét, ne engedjék el, segítsük embertársainkat, és építsünk együtt egy új hazát!

NÉZZE MEG A TELJES BESZÉDET:
FACEBOOK