AZ ÚJ VILÁG NÉPPÁRTOT ÉS A PÁRBESZÉDET JELÖLI MEG MÁRKI-ZAY PÉTER

Az Új Világ Néppártot és a Párbeszéd Magyarországért frakcióját jelöli meg Márki-Zay Péter egyéni országgyűlési jelöltként Csongrád-Csanád megye 4-es választókerületében az előválasztáson. A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője ezt Karácsony Gergellyel és Pálinkás Józseffel tartott közös sajtótájékoztatóján jelentette be pénteken Siófokon.

Azért az Új Világ Néppártot és a Párbeszéd Magyarországértet jelöltem meg frakcióként az egyéni választókerületemben az előválasztáson, mert függetlenségemet és civilségemet leginkább a legkisebb jobboldali és a legkisebb baloldali párttal demonstrálhatom. Mi hárman ráadásul sem a jobb, sem a baloldalon nem a szélsőséget képviseljük, a közös együttműködésben mi tudjuk a legjobban megszólítani a bizonytalan szavazókat – mondta Márki-Zay Péter.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke kiemelte: a választókhoz az a kérésünk, hogy vegyenek részt minél nagyobb számban az előválasztáson, és ne pártalapon szavazzanak, hanem mindenhol azokat a jelölteket támogassák, akik a legnagyobb eséllyel győzhetik le a Fideszt és Orbán Viktort.

Az új alkotmányról, az elszámoltatásról és az euróról nem mondhatunk le. Jelentsük ki, hogy megmarad a kerítés és kiutasítjuk a Fidesz által betelepített bűnöző migránsokat és terroristákat, ugyanakkor megmaradnak az alacsony adók. Fontos, hogy ne veszítsük el a jobboldali és még bizonytalan szavazókat – tette hozzá.

Márki-Zay Péter kiemelte: az előválasztási megállapodás egyik fontos része az volt, hogy a civilek is indulhatnak a megmérettetésen. Ezért egyre türelmetlenebbül kérjük, hogy minden civil jelöltnek adjanak befogadó nyilatkozatot a pártok a szabályok szerint – hangsúlyozta.

2022-ben arra van szükség, hogy az ellenzéki egység legyőzze a Fideszt, ebben az ellenzéki egységben kell megtalálni mindenkinek a helyét. A Fidesz csak a saját klientúrájának az érdekeit képviseli, csak összefogással lehet legyőzni őket. A hódmezővásárhelyi körzetet Márki-Zay Péter tudja megnyerni, megtisztelő, hogy a Párbeszéd frakció is szóba jött jövőbeli munkájának helyszíneként – hangsúlyozta Karácsony Gergely, a Párbeszéd Mozgalom társelnöke.

Magyarországon a többségnek elege van a jelenlegi kormányzásból és politikából. A biztonságot, jó életet és nyugalmat akaró polgári jobb- és balközépnek éppúgy, mint a szabadelvű-konzervatív középosztálynak – hangsúlyozta Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke.
A többség kormányváltást és politikai irányváltást akar. Meggyőződésem, hogy a változás csak akkor következik be, ha azt a pragmatikus polgári jobbközép, a szabadelvű-konzervatív középosztály jelentős része is támogatja. Erre csak akkor van esély, ha garanciát látnak arra, hogy a változás után értékrendjük megfelelően képviselve lesz a politikában és a kormányzásban – tette hozzá.
Örülök annak, hogy Márki-Zay Péter úgy döntött, hogy a következő parlamentben az Új Világ Néppárt frakcióját választja. Tisztességes, a polgári jobbközép értékei és érdekei iránt elkötelezett, de minden honfitársunk iránt szolidáris politikát várhatnak tőlünk, mert mi a politikára szolgálatként és nem üzletként tekintünk – mondta Pálinkás József.