VÁSÁRHELY A BÉKE PÁRTJÁN – 10 PONT A HÁBORÚ ELLEN

Békepárti Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely
Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése (a továbbiakban: Közgyűlés) kifejezi elkötelezettségét a béke mellett, és elutasít minden háborús cselekedet, és háborúra való felkészülést, háborúval való riogatást.
  1. A Közgyűlés magyarázatot vár arra, hogy a Magyar Kormány miért engedélyezte halált okozó fegyverek Magyarországon történő átszállítását, miért szavazta meg valamennyi Európai Uniós szankciót, katonai segítség nyújtását, miért vett rész a fegyverszállításban, miért küldte ki a Magyar Hadsereg vezérkari főnökét az orosz-ukrán frontra, miért fogadta el Ukrajna 40 milliárd eurós uniós támogatását, miközben mindezeket hazaárulásnak minősítette, és az ellenkezőjét szorgalmazta.
  2. A Közgyűlés a 2024. évben 16,5 millió forint támogatásban részesített 27 fő, a Magyar Kormány által háborús konfliktusban küldött, és ott megsérült Vásárhelyen szolgáló katonát.
  3. Elítéljük a magyar katonák halálos veszélybe küldését az afrikai Csádba, követeljük, hogy Orbán Gáspár és a Magyar Kormány ne veszélyeztesse a magyar fiatalok életét egy semmilyen nemzeti érdekkel nem magyarázható külföldi katonai szerepvállalással.
  4. Elutasítjuk a Fidesznek (Schmidt Mária) kötelező sorkatonai szolgálatra vonatkozó javaslatát különösen felháborítónak találjuk a magyar nők sorkatonai szolgálatának felvetését is.
  5. Elutasítjuk Lázár János miniszter úr fegyvergyárak létesítésére, számának növelésére vonatkozó kijelentését.
  6. Nem értünk egyet azzal, hogy a Magyar Nemzeti Össztermék egyre nagyobb hányadát fegyvervásárlásra fordítja a Kormány, tankok, repülőgépek mellett, kamikaze drónok beszerzésével.
  7. Aggasztónak tartjuk a Kormány háborús készülődését, amely katonai szakközépiskolák építésében, iskolai honvédelmi képzés fejlesztésében, felvételi plusz pontszámok önkéntes katonai szolgálathoz kötésében nyilvánul meg.
  8. Indokolatlan háborús uszításnak tartjuk a háborús veszélyhelyzet fenntartását, erre hivatkozva rendeleti kormányzás működtetését, különlegesen károsnak érezzük a magyar emberek közveszéllyel történő fenyegetését, a politikai ellenfelek háborúpártisággal rágalmazását.
  9. Elítéljük azt, hogy a Magyar Kormány utolsó pillanatig akadályozta a magyar nemzet biztonságát és békéjét egyedül szavatoló NATO erősítését Svédország csatlakozásával.
  10. Hódmezővásárhely valamennyi polgára nevében kifejezzük elkötelezettségünket a béke fenntartása mellett.
Facebook
Twitter
Reddit
X
Threads