MIBŐL KAMPÁNYOLT A CÖF?

cöf kampányfinanszírozás
A Mindenki Magyarországa Mozgalom feljelentést tett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és különösen jelentős értékre elkövetett pénzmosás bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.
 
Mint köztudott korábban 508 millió forint támogatást kapott a CÖF-CÖKA az állami tulajdonú MVM-től „közgondolkodás javítására”. Mint a kiperelt dokumentumokból megállapítást nyert, a fenti összegből 433 millió forintot 4 darab (!) mindössze 1-2 perces videókra költött a Civil Összefogás Fórum. A kisfilmek legyártását a számlák alapján a Fideszhez ezer szállal kötődő Magno Studio Kft.-vel végezte. Még egyszer tehát, 4 kisfilm legyártására és reklámozására 433 millió forint – lényegében – közpénzt használt fel egy fideszes álcivil egyesület. Ez felvetheti a pénzmosás gyanúját? Hamarosan megtudjuk.
 
Az MVM mellett azonban volt több másik nagylelkű állami vállalat, amely többször is biztosított jelentős összeget a CÖF-CÖKA-nak. A Szerencsejáték Zrt. adományozó cégén a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-n keresztül 40 illetve 170 millió forintos támogatás jutott a Békemenetet vagy például a „mini Feri” kampányt is szervező CÖF-CÖKA-nak, de a szintén állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banktól is érkezett több, mint 25 millió forint támogatás.
 
Valójában csak a vak nem látja, hogy a CÖF-CÖKA közpénzeken hízott az elmúlt egy évtizedben. Az állami vállalatok által jutatott pénzek felhasználása azonban álláspontunk szerint átláthatatlan és nehezen értelmezhető, követhető és bűncselekmény elkövetésének gyanúját vetik fel.
 
Most amikor a kormány lejárató hadjáratot folytat a Mindenki Magyarországa Mozgalom ellen, mert itthoni és Amerikában élő honfitársainktól fogadtunk el támogatást, akkor elfelejti, hogy a Fideszhez kötődő álcivil szervezeteket magyar adófizetői forintokkal tömnek ki, amely pénzek felhasználása átláthatatlan, etikátlan és a legkevésbé sem segíti a magyar civil társadalmat.