REKORDINFLÁCIÓT HOZOTT AZ OKTÓBER

Az élelmiszerek ára egy év alatt 40,0%-kal emelkedett, ezen belül leginkább a tojás (87,9%), a kenyér (81,4%), a tejtermékek (75,4%), a sajt (74,7%), a vaj és vajkrém (71,6%), a száraztészta (58,6%), a margarin (58,0%), a péksütemények (54,7%) és az édesipari lisztesáru (53,4%) drágult a KSH legújabb adatai szerint.

Az elkövetkező időszak még nehezebbé válik az elszabaduló infláció, az adóemelések, a megszorítások és a rezsicsökkentés eltörlése következtében. A kormány láthatóan teljesen tehetetlen az erősödő válság kapcsán, amiben jelentős szerepet játszik az elhibázott gazdaságpolitikája, a választások előtti osztogatása, a mérhetetlen korrupció és hogy hazánkat az energiafüggőség szempontjából teljesen Oroszországhoz kötötte az elmúlt 12 évben.
 
Közeleg a tél és az ünnepek. Idén bizonyára egyre többen lesznek, akik karácsonyfa helyett inkább hasított fát fognak vásárolni vagy két fokkal feltekerik a termosztátot, hogy legalább az ünnepeket melegben tölthessék.
 
Sajnos a kormányzat egyelőre nem a problémák orvoslásán dolgozik, hanem a szokásához híven kommunikációs trükköket alkalmaz és nemzeti konzultációra költ el súlyos milliárdokat. Hogy rövid távon segítséget tudjunk nyújtani a legelesettebbeknek, létre kell hozni egy rezsivédelmi alapot az energiaárak és az élelmiszerek megnövekedett áfa-bevételeiből. Az alapvető élelmiszerek áfáját 5%-ra kell csökkenteni, bővíteni kell a szociális tűzifára jogosultak körét, amihez biztosítani kell a kellő famennyiséget. Elengedhetetlen több szektorban a béremelés, hogy megállítsuk a dolgozói szegénységet, és meg kell védeni a nyugdíjak reálértékét, a családokat és a vállalkozásokat pedig adókedvezmények formájában kell plusz forrásokhoz segíteni.
 
Nézze meg Ön is, hogyan alakult az elmúlt években az infláció Magyarországon! (Forrás)