SZABÓ FERENC – HÓDTÓ (6-OS KÖRZET) KÉPVISELŐJELÖLTJE

SZABÓ FERENC (6-OS KÖRZET, HÓDTÓ)

Szabó Ferenc Márki-Zay Péter

Névjegy

Bemutatkozás

Szabó Ferenc vagyok, 57 éves, 9 gyermekes édesapa. A Hód-Mezőgazdánál vezetem az informatikai részleget, de a mezőgazdaságban családi vállalkozásunk révén is érintett vagyok. Susánban nőttem föl, itt koptattam 8 évig a Dózsa György Általános Iskola padjait. Ez idő alatt szerelmesedtem bele a lovaglásba Ivanics Györgynének, az akkori osztályfőnökömnek köszönhetően, aki figyelmembe ajánlotta a Tangazdaságban akkor alakuló Kucsera István első voltizs csapatát. A természet és a szabadság szeretetét itt élhettem meg igazán, amit sikerült továbbadnom a gyerekeimnek, akik közül többen részesei lehettek a Kassai völgy lovasíjászatának, s vált nekik is szép életszakaszukká.

Középiskolai éveimet a Kecskeméti Piarista Gimnázium zárt falai óvták, ahonnan érettségi után Budapestre mentem továbbtanulni. A Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán megszerzett diplomával  hazaköltöztem Vásárhelyre és azóta itt élek. Elektronikai tervezőként a Metripond Mérleggyár volt az első munkahelyem, támogatásukkal Szegeden három év alatt programozói szakdiplomát is szereztem. Közben megnősültem és a Jázmin utcai szülői házat elhagyva egy Bajcsy-Zsilinszky utcai tízemeletes panelházba költöztem. A család gyarapodtával később házat építettünk a csúcsi városrészben, ahol ma is lakunk.  

Emberszerető, vallásunkat gyakorló családban nőttem fel két bátyámmal, mint ahogy a feleségem is három testvérével, és ezeket az értékeket kívánjuk továbbadni kilenc gyermekünknek, unokáinknak és nem utolsó sorban környezetünknek is.

Hódmezővásárhelyért végzett munkáim

Márki-Zay Pétert már 30 éve ismerem a keresztény családos közösségből, a Szent István Katolikus Plébánia Egyháztanácsában is együtt dolgoztunk. A tágabb közösség gyermekeinek megfizethető nyári táborozást szerveztünk 70-80 fős részvétellel. Zeneszerető és több hangszeren játszó családként több egyházközség szentmiséjét színesítjük énekekkel, zenéléssel.

Az ételosztások támogatásával és eszközök biztosításával segítem a vásárhelyi rászorulók meleg ételhez juttatását. A Tiszta Vásárhelyért Egyesület elnökeként a kezdetektől  igyekeztem erősíteni szülővárosom fejlődését a becsület és tisztesség útján. A most a képviselőségtől visszavonuló, de a szépkorúakat továbbra is támogató Fejes Péter nyomdokaiba lépve szeretném a susáni és hódtói 6-os számú körzet képviselőjelöltjeként támogatásukat elnyerni a június 9-i önkormányzati választáson.

Szabó Ferenc Fejes Péter

Támogassa képviselői kampányomat!