DR. BERÉNYI KÁROLY – SUSÁN (7-ES KÖRZET) KÉPVISELŐJELÖLTJE

DR. BERÉNYI KÁROLY (7-ES KÖRZET, SUSÁN)

Dr. Berényi Károly Márki-Zay Péter

Névjegy

Bemutatkozás

Dr. Berényi Károly vagyok, négy gyermek édesapja, gyermekorvos, alpolgármester. 

27 éve hoztam létre egy gyermekek egészségéért tevékenykedő alapítványt. 10 éven át aktív tagja voltam a református Johannita Segítő Szolgálatnak. Közéleti tevékenységemet 2005-ben Pro Urbe díjjal ismerte el szülővárosom. 2006 és 2010 között települési képviselő és a határon túli magyar kapcsolatok tanácsnoka voltam. 2019-től ismét települési képviselőként és társadalmi megbízatású alpolgármesterként szolgálom a vásárhelyieket, miközben szeretett gyermekorvosi munkámat sem függesztettem fel.

A város közéletében már a 90-es évektől aktívan részt vettem az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának tagjaként és egészségügyi tanácsadóként. 1997-ben hoztam létre a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítványt. 2002. március 15-én 13 vásárhelyi jobboldali értelmiségivel megalakítottuk a Tiszta Lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesületet, melynek elnöki posztját 10 évig töltöttem be. A Tiszta Lap Egyesület civil képviselőjeként már 2006 és 2010 között is a helyi képviselőtestületben dolgoztam.

2018-ban Márki-Zay Péter barátom közéleti szerepvállalásával újra felcsillant a remény, hogy szülővárosom, Ady „paraszt Párizsa” egy, a múltjára büszke, szabadon fejlődő, élhető, félelmektől mentes európai város lehet. Az ehhez vezető úton tehetségemhez és lehetőségeimhez mérten ismét közéleti munkát vállaltam. 2019 óta az önkormányzati választáson a vásárhelyi emberek felhatalmazása alapján megválasztott képviselőként dolgozom Susán (7. körzet) érdekeit képviselve.

Hódmezővásárhelyért végzett munkáim

A város társadalmi megbízatású alpolgármestereként a határon túli testvérvárosi kapcsolatok felügyeletét is ellátom, valamint az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesületének helyi koordinátora vagyok, miközben gyermekorvosi hivatásom gyakorlását is végzem 1500 fős praxisomban. A háború kitörése óta a városban az ukrán menekültek ellátását a Magyar Vöröskereszttel együtt irányítom. Szerepet vállaltam a romaintegrációban is a Cigány Nemzetiségi Tanács tagjaként. A Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány elnökeként jelentős anyagi forrásokkal segíthettem a város óvodáit, valamint a NATO koszovói missziójában megsérült vásárhelyi katonákat. Örömmel veszek részt a rászorulók támogatására szervezett étel- és ruhaosztásokon, közösségi szemétszedéseken. Társadalmi munkámon kívül rendszeres anyagi támogatást nyújtok a rászoruló gyermekes családoknak és a városi közösségi programokhoz anyagilag is hozzájárulok. 

Remélem eddigi tevékenységem alapján Susán lakói ismét alkalmasnak találnak a 7-es számú körzet képviseletére. Kérem aláírásukkal és szavazatukkal támogassanak a június 9-i önkormányzati választáson, hogy dr. Márki-Zay Péterrel és csapatával tovább dolgozhassunk Hódmezővásárhely szabad fejlődésén. Védjük meg együtt a Szabadság városát!

Támogassa képviselői kampányomat!