ARANY-TÓTH KATALIN – TABÁN (3-ES KÖRZET) KÉPVISELŐJELÖLTJE

ARANY-TÓTH KATALIN (3-AS KÖRZET, TABÁN)

Arany-Tóth Katalin Márki-Zay Péter Tabán

Katikát a szemétszedések, ételosztások, önkéntesek által szervezett gyermekprogramok során ismertem meg, ahol az arcfestéstől a címlistára kiszállításig bármilyen feladatot elvállalt. Türelme és megértő hozzáállása példát ad mindannyiunknak – a körzet jelenlegi képviselője, Lőkösné Nagy Sarolta képviselő asszony példás munkáját méltó módon fogja folytatni Tabán körzetében.

Kérem támogassák aláírásukkal és szavazatukkal Arany-Tóth Katalint a tabáni, 3-as körzetben a június 9-i önkormányzati választáson! Védjük meg együtt a Szabadság városát! 

DSC04819

Dr. Márki-Zay Péter

Hódmezővásárhely polgármestere

Névjegy

Bemutatkozás

Arany-Tóth Katalin vagyok, 58 éves, hódmezővásárhelyi lakos. Három, ma már felnőtt korú gyermek, köztük egy halmozottan fogyatékos fiú édesanyja.  

Tanulmányaimat a Holló utcai Zalka Máté Általános Iskolában (ma Varga Tamás Általános Iskola) kezdtem, majd a Frankel Leó Szakközépiskola (ma Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola), pénzügyi tagozatán érettségiztem. 35 év irodai tevékenység után eldöntöttem, hogy pályát módosítok, és visszakanyarodtam fiatalkori terveim megvalósításához. Óvodai dajka képesítésem megszerzése után, jelenleg pedagógiai asszisztens képzésen veszek részt, ez év szeptemberétől pedig a felsőoktatásban folytatom pedagógiai tanulmányaimat. Hiszem, hogy a tanulás nem életkor függő, csak kellő elszántság szükséges hozzá.

Születésem óta Vásárhelyen élek, tanulok, és dolgozom. A városom iránti erős kötődésemet a szülői házból hoztam magammal. Gyökereim Tabánba vezetnek vissza, itt voltam gyermek, ide jártam óvodába, iskolába. Szüleim az Alföldi Porcelángyár hűséges dolgozói voltak, egészen nyugdíjba vonulásukig. Aktív időszakukban mindketten felelős részt vállaltak tágabb közösségük szolgálatában. Édesanyám szakszervezeti és szociálpolitikai területen végzett önkéntes munkát, Édesapám pedig tagja volt a rendszerváltozás utáni első, szabadon választott önkormányzati képviselőtestületnek.

Már gyermekkoromban az olvasás felé fordultam, így korán kialakult a költészet iránti kötődésem. Életemnek egy nagyon nehéz időszakában, 1994-ben kezdtem el terápiás céllal verseket írni. Fiatalon, három gyermekkel és álláskeresőként egyedül maradva, a szüleim védőhálójában, a bennem lévő szeretet erejével kellett megtanulnom, hogyan tudok a legnehezebb körülményben is biztonságot adni a gyermekeimnek. Ezek a nehéz évek szorossá kovácsolták a családi köteléket, a megpróbáltatások megerősítettek, az írás pedig sokat segített a talpon maradásban. Verses köteteim megjelenése óta aktív irodalmi életet élek. A helyi Kárász József Irodalmi Kört vezetve rendszeresen szervezek programokat városunk kiválóan működő kulturális intézményeiben. Évek óta tagja vagyok a Vásárhelyi Művészeti Díj bíráló bizottságának, és mindig tisztelettel fogadom el a helyi iskolákban megrendezésre kerülő versmondó versenyek zsűrijébe való felkérést.  

Negyedik éve dolgozom a Fontana Egészség és Életmód Centrumban, ahol betegirányítást koordinálok. Munkámat odaadással végzem, mivel mindig is közel állt hozzám a segítségnyújtás.

Hódmezővásárhelyért végzett munkáim

Több, mint egy éve aktívan veszek részt a helyi önkéntesek által létrehozott ingyenes ételosztásokban. Ez idő alatt sok elesett embert ismertem meg, akik stabil szociális hálóra szorulnának, de jelenleg ez nincs biztosítva számukra.

Küldetésem

Céljaim közt szerepel egy olyan polgári közösség létrejötte, ahol érték a pozitív példamutatás, az egymás iránti tisztelet, a türelmes és megértő hozzáállás. Hiszek a család és tágabb emberi kapcsolataink összetartó erejében, s abban, hogy hitelességünk alapja a tisztesség. Fontosnak tartom a tiszta, rendezett környezet iránti  igény kialakítását, a felelős állattartás elterjesztését, és emberi kapcsolataink javítását.

Lőkösné Nagy Sarolta képviselő asszony példás munkáját szeretném folytatni Tabán körzetében. Kérem támogassanak aláírásukkal és szavazatukkal a június 9-i önkormányzati választáson, hogy dr. Márki-Zay Péterrel és csapatával tovább dolgozhassunk Hódmezővásárhely szabad fejlődésén. Védjük meg együtt a Szabadság városát!

Arany-Tóth Katalin Lőkösné Nagy Sarolta

Támogassa képviselői kampányomat!