TURI CSABA – ÚJVÁROS (8-AS KÖRZET) KÉPVISELŐJELÖLTJE

TURI CSABA (8-AS KÖRZET, ÚJVÁROS, HÓDTÓ)

Turi Csaba Márki-Zay Péter

Csabát még a rendszerváltás előtt ismertem meg, amikor feleségemmel és sok más fiatallal egy katolikus ifjúsági közösséget alkottak, amiből akkoriban sok egyházi hivatás is fakadt. Az utóbbi években, már politikai szerepvállalásomat követően lett ebből a régi ismeretségből igazi barátság – talán éppen azért, mert korábbi fideszes támogatóként Csaba nem tudta elfogadni a rengeteg igaztalan támadást, ami engem és családomat ért. Most is emiatt vállalta, hogy Újváros képviselőjelöltjeként elindul a választáson, miközben a Lakásügyi Tanácsadó Testület tagjaként soha nem szűnt meg a városának szociális, önkormányzati ügyeivel törődni. Csabára a mezőgazdasági munka mellett is számíthattunk ételosztásaink, önkéntes tevékenységeink alkalmával, de akár zenészként is önzetlenül vállalt fellépéseket a vásárhelyiek szórakoztatására. Örömmel láttam, milyen sokan ismerik és szeretik Csabát, mikor együtt kopogtattunk be Újváros lakóihoz.

Kérem a 8-es körzet lakóit, hogy támogassák aláírásukkal, majd szavazatukkal Turi Csaba barátomat a június 9-i önkormányzati választáson.

DSC04819

Dr. Márki-Zay Péter

Hódmezővásárhely polgármestere

Névjegy

Bemutatkozás

Turi Csaba vagyok, 1969-ben születtem Hódmezővásárhelyen, nős, egy már nagykorú gyermek édesapja. A Bethlen Gábor Gimnáziumban érettségiztem, majd a katolikus hittanári végzettség megszerzése után 21 évet (1998-2019) a gyermekvédelemben, a Kagylóhéj Gyermekjóleti Központban dolgoztam, jórészt annak szakmai vezetőjeként. Időközben munkám mellett szakirányú szocilálpedagógus végzettséget is szereztem, majd gyermekvédelmi szakvigzsát tettem. 2017-ben kaptam meg “A város Szociális Szolgálatáért” kitüntetést, mely a legmagasabb elismerés a szociális szférában. 

A 21 év alatt a rendszerváltás utáni valamennyi polgármesterrel dolgoztam együtt és mindegyikükkel korrekt munkakapcsolatban voltam, mert mindenkiben meglátom a jót és hajlandó vagyok mindenkiről a jót feltételezni. Nem tudom elfogadni, hogy egy ember értékét az adja, hogy jobboldali vagy baloldali, a helyi politikában ez az álláspont pedig nem csak értelmezhetetlen, de hazug is. Számomra például nem jelenti Almási István és családja megtagadását az, hogy kiállok a jelenlegi polgármester és családja mellett. 

Márki-Zay Péter felkérésére sem ideológiai okok miatt mondtam igent, hanem mert személyesen, emberként, sőt barátként is jól ismerem, azt gondolom, hogy jelenleg az ő személye garancia arra, hogy nem történhet meg az, hogy valaki visszaél a közszolgálattal, mint ahogyan azt a múltban szintén személyesen (is) megtapasztaltam. 

2019-től családunk mezőgazdasági vállalkozásában dolgozom, szabadidőmben zenélek, a PopArt zenekarban. 

Ígérni felelőtlenség lenne bármit is a választások előtt, de ha képviselhetem ezt a körzetet, a legjobb tudásom és képességeim szerint fogom meghálálni az itt élők bizalmát. 

Turi Csaba Gyutay Katalin

Támogassa képviselői kampányomat!