MÁRKI-ZAY PÉTER: FÉLELEM NÉLKÜL KI KELL ÁLLNI A GYŰLÖLET ELLEN

Akár a Fideszben, akár az Orbán-családban vannak melegek, nekünk szeretettel kell kiállni mellettük, és fel kell hívnunk a figyelmet a kormány álszentségére – mondta Márki-Zay Péter szerdán Budapesten családjával közösen tartott sajtótájékoztatóján. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje kiemelte: az elmúlt napokban újra támadást indított a kormánypropaganda felesége ellen, de a szerdai közös kiállással is meg akarják mutatni, hogy nem félnek. A politikus azt is kijelentette: családapaként és államférfiként is elítéli a gyűlöletet.

A miniszterelnök-jelölt hozzátette: az ezeréves Magyarország legkorruptabb kormánya ma gyűlöletkampányokkal tartja fenn magát, és tartja félelemben az embereket. Az a céljuk, hogy a választók ne merjenek akár csak Facebookon megosztani egy kormánykritikus kommentet, mert kirúghatják őket az állásukból politikai meggyőződésük miatt; hogy vállalkozóként ne merjenek részt venni ellenzéki eseményeken, mert akkor megjelenik két napszemüveges ember és „elkéri” a cégüket. A feleségemmel és a gyermekeimmel ma abban szeretnénk példát mutatni, hogy félelem nélkül kiállunk ez ellen – mondta Márki-Zay Péter.

A propagandasajtóban az elmúlt napokban újra megjelentek azok a rágalmak Márki-Zayné Vincze Felícia szülésznői tevékenységével kapcsolatban, amelyekért már egyszer az Origo.hu jogerősen pert vesztett, sőt kétmillió forint sérelemdíjat is fizetett.
A Fidesz semmilyen fogást nem talált rajtam, ezért próbálják kikezdeni a feleségem szakmai tevékenységét. A most előrángatott hazugságok is akkor kezdődtek, amikor politikus lettem – hangsúlyozta.

Nem lehet kétséges, hogy ennek az újabb támadásnak is politikai oka van. Az elmúlt napokban az Orbán-családdal kapcsolatban nyilatkoztam, hogy amennyiben nekem lenne meleg gyerekem, soha nem tagadnám meg őt – fogalmazott Márki-Zay Péter.
Fontos azonban, hogy akár a Fideszben, akár az Orbán családban vannak melegek, nekünk szeretettel kell kiállni mellettük. Édesapaként soha nem fogom a saját gyermekemet gyűlölni, és államférfiként soha nem fogok egyetlen magyar honfitársam ellen sem gyűlöletkampányt folytatni – tette hozzá.

Egyértelmű tehát, hogy amikor a Fideszben lévő melegekről beszélünk, akkor mi nem homofóbok vagyunk: az egyetlen módja, hogy megvédjük a magyar homoszexuális közösséget az, ha felhívjuk a figyelmet arra az álszentségre és aljasságra, amivel ma szembe kell néznie minden magyarországi melegnek a Fideszen belül és kívül – hangsúlyozta a miniszterelnök-jelölt.

Orbán Viktor leváltása után egy olyan országban szeretnénk élni, ahol még a fideszes politikusok is nyíltan felvállalhatják homoszexualitásukat, ahol sem Orbán Viktor családjában, sem a Fideszben nem kell, hogy szégyen legyen a melegségük, ahol keresztényként el tudjuk fogadni őket olyannak, amilyennek a Jóisten teremtett őket – mondta Márki-Zay Péter.