ORBÁN VIKTOR MEGSZAVAZTA A SZANKCIÓKAT

erős és robosztos szankciós csomag
A szankció a legújabb ellenségkép, a legújabb szitokszó. Most minden, ami rossz a szankciók és persze “Brüsszel miatt” van. Hetek óta ez a kormánypropaganda unalomig ismételgetett szava.
 
Legutóbbi Orbán Viktor is csúcsra járatta. 34 perces parlamenti beszédében 27-szer hangzott el a „szankció” szó. Pék Szabolcs elemző rámutatott, hogy a beszéd óriási csúsztatások halmaza, a miniszterelnök megpróbál mindent összemosni az emberek fejében.
 
Az azonnali kérdésekben is következetesen a szankciókra fogott mindent.
Mikor lesz vége az élelmiszerek áremelkedésének?
 
Válasz: Amikor vége a szankcióknak. Nagyvonalúan átsiklott azonban azon a miniszterelnök, hogy az élelmiszerek drágulásában Magyarország rekordokat dönt a többi uniós országhoz képest, vagy hogy az élelmiszerár-sapka 2022. február 1-én lépett életbe, tehát semmi köze a 2022. február 24-én kitört háborúhoz vagy éppen a szankciókhoz.
 
Az ellenzéki szavazók tudják, hogy butaság mindent a szankciókra fogni. Saját szavazóikat pedig megtisztelhetnék azzal, hogy nem sulykolják nekik naponta százszor, hogy „szankció”. Vagy lehet, hogy attól fél a Fidesz, hogy már ők sem hiszik el?