GYERTEK VELÜNK A TISZTESSÉG ÚTJÁN!

GYERTEK VELÜNK A TISZTESSÉG ÚTJÁN! - MÁRKI-ZAY PÉTER ORSZÁGJÁRÁSA

Programváltozás!

Csatlakozzon a Mindenki Magyarországa Néppárthoz!

A Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) célja, hogy Magyarország demokratikus jogállamként működjön, a jólétet méltányos piacgazdaság biztosítsa, az állampolgárokat modern egészségügyi és szociális ellátórendszer, kultúra és színvonalas oktatás szolgálja. Azért dolgozunk, hogy végre szolgáló legyen az állam- és közigazgatás, megfelelő a közbiztonság, szabad a sajtó és a vélemény, valós az önkormányzatiság, független az igazságszolgáltatás, hatékony a környezetvédelem és a fenntarthatóság ügye.

Alapvető jelentőségűnek tartjuk a hatalmi ágak szétválasztását, a szólás- és sajtószabadság, valamint az esélyegyenlőség biztosítását.

Magyarok és európaiak vagyunk. Elkötelezettek vagyunk hazánk euroatlanti integrációja iránt. Hisszük, hogy csak és kizárólag az Európai Unió és a NATO tagjaként fejlődhetünk és élhetünk biztonságban – nemzeti karakterünket megőrizve és minden együttműködésre nyitottan. Szorgalmazzuk az euró mielőbbi bevezetését.

Az MMN európai, nyugatos néppárt, amely az Európai Néppárt alapértékeivel azonosul, így fontosnak tartja nemzeti értékeink és érdekeink, illetve a zsidó-keresztény kultúra védelmét, miközben modern, XXI. századi szemlélet és nyitott gondolkodás jellemzi.

Mindent elkövetünk a magyarországi, a határainkon túlra szakadt és a külföldre kényszerült magyarok összetartozásának erősítéséért.

Méltányos piacgazdaságot szeretnénk, ahol a magántulajdon védelmet élvez, tisztességes és szabad a verseny, kizárólag a tudás és a teljesítmény vihet előbbre; ahol a rászorulókat a szociális ellátórendszer és számukra is elérhető korszerű oktatás segíti, hogy elszigeteltségükből kitörve a társadalom cselekvő és megbecsült tagjaivá válhassanak.

Politikai színezettől függetlenül küzdünk a korrupció minden formája ellen; támogatjuk hazánk csatlakozását az Európai Ügyészséghez, a hazai ügyészségi és bírósági rendszer valódi függetlenségének jogi és emberi oltalmát, valamint a korrupció elleni fellépés határozott, teljes körű és átfogó magyarországi megújítását.

Meggyőződésünk, hogy az állami gyámság alól felszabadított, független és valóban szolgáló egyházakra, egyházi közösségekre van szüksége az országunknak, valamint hogy közreműködésüknek a színvonalas oktatás és modern egészségügy területén a többi intézménnyel azonos feltételekkel kell létrejönnie.

Elengedhetetlennek tartjuk az alkotói-kutatói szabadságot, valamint a tényleges egyetemi autonómiát.

Bolygónk és környezetünk védelme elemi kötelességünk, minden döntésnél fontosnak tartjuk a zöld (környezetvédelmi, klíma és fenntarthatósági) szempontok figyelembevételét. Politikai otthont és hiteles alternatívát kívánunk nyújtani mindazoknak, akik értékrendünkkel azonosulva készek hazánk önzetlen szolgálatára, akik számára fontos a közszolgálatiság, az önrendelkezés, a partnerség és a kritikus gondolkodás; akik fontos törekvéseikhez eddig nem találtak partnert. Hiszünk az alulról jövő kezdeményezések, a közös gondolkodás, a civil társadalom, a fontos célokért való összefogás és a szeretet erejében.

Az országjárás korábbi helyszínei

Összefogásra szólította fel a miskolciakat Márki-Zay Péter

Szombat délelőtt Balmazújvárosban tett látogatást Márki-Zay Péter, aki megbeszélést folytatott Hegedűs Péter ottani városvezetővel, majd közös videóüzenetben állt ki a Fidesz-üldözte polgármestertársa mellett. A politikus ezt követően Miskolcra érkezett, ahol helyi civilekkel találkozott – a Helyi Civilek Szövetségét annak vezetője, Czipa Zoltán képviselte. A Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja a helyi civilek szövetségét az önkormányzati választáson, erről a helyszínen megegyeztek a felek.
 
Ébresztő, Magyarország! Ébresztő, Miskolc!” elnevezéssel a Tudomány és Technika Házában tartotta a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Néppártországjárása első állomását:
  • A választás az összefogás terepe. A választásokon egységes csapatnak kell indulnia, mert egyébként a Fidesz győz – mondta Márki-Zay Péter, majd arra szólította fel a miskolciakat és a pártokat, hogy egyezzenek meg, mert ez szolgálja a városuk érdekeit.
  • Ha nem egyeznek meg, annak a miskolciak látják kárát – emelte ki a politikus, aki javasolta, hogy legyen Miskolcon előválasztás, amelyhez a Mindenki Magyarországa szívesen nyújt segítséget. – Aki nem hajlandó ebben részt venni, az áruló.
A csádi konfliktusra is kitérve elmondta, hogy abban nincs magyar érdek, ezért háborúba küldeni magyar katonákat, kockáztatva ezzel az életüket, hazaárulás.
A fórum végén a résztvevők kérdéseire válaszolt, majd együtt pogácsázva folyt kötetlen beszélgetés.
 
Márki-Zay Péter azután érkezett szombaton a városba, hogy délelőtt megalakult a Mindenki Magyarországa Néppárt helyi szervezete. Kiss Balázs pártigazgató arra kérte az összegyűlteket, hogy álljanak a rendszer leváltását szolgáló kezdeményezés mellé. A rendezvény végén többen csatlakoztak Márki-Zay Péter pártjához.
 
Nézze meg a miskolci rendezvény közvetítését!

Fényképes beszámolóért látogasson el a Facebook-oldalamra. Vendégünk volt Palotás János is.

Nézze meg a pécsi rendezvényünk közvetítését!

A rendezvényen felszólalt Mellár Tamás országgyűlési képviselő is.

Márki-Zay Péter Bomba Gáborral találkozott Szekszárdon

 

Nézze meg az élő közvetítést!

 

Nézze meg a szombathelyi élő közvetítést!

Nézze meg az élő közvetítést!

Nézze meg az élő közvetítést!