POLGÁRMESTEREK A VALÓDI VÁLTOZÁSÉRT

Közös nyilatkozatban álltak ki a valódi változásért és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltségéért polgármesterek az ország minden részéről.

“Az Orbán-kormányok az elmúlt több mint tizenegy évben szisztematikusan rombolták a független önkormányzati rendszert, súlyos válságba sodorták a helyi ügyek képviseletét ellátó és az emberekhez legközelebb álló helyhatóságok működését.

Jelentősen csorbultak az önkormányzatok jogkörei a fejlesztési források odaítélését pedig, alapvetően a pártpolitikai hűségtől tette függővé a kontrollját vesztett hatalom.
Nem kérdés, hogy a hatékony önkormányzati rendszer visszaállításához, a helyi demokrácia megerősítéséhez kormányváltásra van szükség.

Ennek érdekében, a most még fennálló kisebb-nagyobb nézetkülönbségeket félretéve, össze kell fognia és együtt kell működnie a demokratikus pártoknak, a civil szervezeteknek és minden, a változást kívánó felelős állampolgárnak.

Az összefogás szükséges, de nem elégséges feltétele a kormányváltásnak.

Ahhoz ugyanis olyan személyre is szükség van, aki Orbán Viktor legyőzéséhez megfelelő támogatottságot, vagyis erős társadalmi többséget képes szerezni; olyan, aki kellő határozottsággal és erővel tudja megvívni az elkövetkezendő idők emberpróbáló küzdelmeit és jövő tavasszal is győzni tud.

Mi ezt az erőt ma Márki-Zay Péterben látjuk, aki kellő elszántsággal, hiteles politikusként
arca lehet a győztes ellenzéki együttműködésnek, Hódmezővásárhely sikeres polgármestereként pedig jól ismeri az önkormányzatok helyzetét, kész visszaadni autonómiájukat és megszűntetni a politikai érdekeknek való kiszolgáltatottságukat.

Éppen ezért kérjük minden, a magyar demokrácia visszaállítását a szívén viselő honfitársunkat, hogy az ellenzéki előválasztás szombat estig tartó második fordulójában vegyen részt és támogassa a tavasszal is esélyes jelöltet, Márki-Zay Pétert!”

Balog Csaba, Göd
Botka László, Szeged
Budai Lóránt, Jászberény
Fábri István, Csömör
Fülöp Zsolt, Szentendre
Gémesi György, Gödöllő
Hegedüs Péter, Balmazújváros
Karácsony Gergely, Budapest Főváros
Lengyel Róbert, Siófok
Matkovich Ilona, Vác
Molnár Róbert, Kübekháza
Nagy János, Szigetszentmiklós
Nyirati Klára, Baja
Putz Anita, Mártély
Üveges Gábor, Hernádszentandrás
Wittinghoff Tamás, Budaörs