LESZ-E AKKORA BOTRÁNY A KOSSUTH TÉR FELÚJÍTÁS, MINT A TRAM-TRAIN?

Sarokház előtti tér felújítása látványterv Hódmezővásárhely

A Lázár-sajtó néhány napja a vásárhelyi belváros felújítása projektünk kapcsán nemcsak elakadásról, hanem egyenesen szakmai és politikai felelősségről ír, immár nemcsak engem, de a jegyzőnket és városfejlesztési munkatársainkat is vádolva.

Az átláthatóság jegyében eddig is minden kérdésre őszintén válaszoltam, nem tagadtam azt sem, ha szerintem valahol hibáztunk, ezért fontos tisztázni, hogy van-e bármi alapja Lázárék félelmeinek? Magyarul, elképzelhető-e, hogy a hibák, tévedések akkora károkat okozzanak a városnak, közösségnek, mint mondjuk Lázár János városfejlesztései, az uszoda, az Emlékpont, vagy az általa is korrupciós botránynak nevezett Tram Train projekt?

1. A projekt célja

Emlékezetes, hogy erre a területre Lázár János egy betonmonstrum könyvtárépületet álmodott meg, zöldterület helyett, az Ótemplom terét is eltakarva. Már a 2018-as kampányom egyik célja a történelmi, mezővárosi belvárosunk megmentése és zöldítése volt, később egy városi konzultációban ezt a lakosság 92%-a támogatta is. A főterünk interaktív, zöld, pihenésre és átmenő gyalogosforgalomra optimalizált terveit több lépcsőben valósítjuk meg: a Bakay-kút környékét máris birtokba vették a fiatalok, az Ótemplom védőfalának műemléki felújítását Bán Csaba és nőegylete sem tudta megakadályozni, a Sarokház előtti járda és terasz új burkolatot kapott, a Kossuth tér teljes rendezése pedig megnyitja a forgalmat az Oldalkosár utca felé az Ótemplom mögött (ahol egy új parkolót fogunk kialakítani a jövőben, bejárattal az Andrássy utca és a Csengettyű köz felől, kijárattal az Oldalkosárra a Cseresnyés kollégium elbontott raktárépülete helyén keresztül).

2. Határidő

Bár évek óta azon voltunk, hogy a Belváros felújítás 2-es és 3-as üteme is még ebben a ciklusban elkészüljön, a szokásos őszi helyett június 9-re előrehozott választásra már a tavalyi szerződéskötéskor is csak a 2-es ütem lehetett volna kész (Ótemplom körüli sétány, védőfal felújítás, valamikori bazársornak emléket állító téglaborítású fal). Ennek határideje ugyanis május vége, a 3-as ütemé csak július. A projekt részben a kivitelező hibájából jelenleg néhány hetes csúszásban van, ez azonban még a jelenlegi városvezetés gyakorlatában sem kirívó, nem beszélve a korábbi fideszes vezetésről.

Kell-e a vásárhelyieket emlékeztetni az elkerülő vagy a tram-train sokéves csúszására, a lezárt Ady és Bajcsy utcákra, ahol egy kapavágás sem történt, mégsem közlekedhettünk rajtuk? Kollégáim és jómagam is ugyanakkor folyamatosan tanulunk a hibáinkból – itt is azt kértem, hogy soha többé ne szerződjünk le részteljesítési határidők nélkül hasonló munkákra, hogy az ütemezett megvalósítást ne csak a végső határidő letelte után lehessen számonkérni.

3. Ár

Érheti-e veszteség az adófizető lakosságot? A kivitelező kiválasztásánál az előző vezetés biztosra ment – igazolhatóak a visszaélések a kivitelezők kiválasztásánál, valamint bizonyított, hogy rendszeresek voltak a sokszoros túlárazások, amik a város kasszáját kiürítve a kiválasztottak gazdagodását szolgálták. Az új vezetés gyökerestül felszámolta a korrupció melegágyát jelentő meghívásos, zárt közbeszerzéseket, nincsenek előre lezsírozott munkák, minden esetben a legjobb árajánlat nyer – ennek ugyanakkor megvan az a kockázata, hogy az ismeretlen pályázó nem, vagy késve teljesít. A törvényben megengedett maximális büntetés (20% kötbér) persze ilyenkor csökkenti a város kiadásait, de az is előfordulhat, hogy a szerződést felmondva, a pénzt visszatartva, a munkát egy megismételt pályázat nyertesével kell befejezzük. Összességében a város legfeljebb az előleget veszítheti el, és a megfelelő referenciák mellett kiválasztott céget ilyen esetben is perelni tudjuk a kárunkért.

Jelen projektben a város legfeljebb a 60 millió forintos előleget kell visszapereljen, ha a vállalkozó úgy dönt, hogy nem teljesít és ezzel örökre kizáratja magát a közbeszerzésekből, amit persze mindenáron igyekszik elkerülni. Ez az összeg a töredéke annak, amit Hódmezővásárhely minden évben megspórol azon, hogy nem korrupt módon kiválasztott vállalkozókkal, hanem a nyílt versenyben a legjobb ajánlatot tevővel szerződik (az előző vezetés csak a gréderezésen évi 180 milliót veszített, a kamerákon 300 milliót, a közvilágításon nyilván még ennél is többet – a reprezentációs költségeket és az ivóvízzel töltött strandmedencéket nem is említve).

Itt érdemes megemlíteni azoknak, akik az alvállalkozókért aggódnak, hogy Hódmezővásárhely korábbi, fideszes vezetése valóban ezermilliós adósságokat halmozott fel a kórház, a szolgáltatók, beszállítók és vállalkozók, de még a Belügyminisztérium és a babakötvényes gyerekek felé is. Ennek kétharmadát mi már az elmúlt években visszafizettük, csodák csodájára ma Hódmezővásárhely jól fizető, megbízható önkormányzat lett, a velünk szerződőknek nem kell aggódniuk a pénzükért, ezért is adnak sokkal kedvezőbb árakat. (Arra viszont a törvények értelmében nekünk sajnos nincs ráhatásunk, hogy a velünk szerződő vállalkozások beszállítói is másod- vagy harmadkörös alvállalkozói mikor kapják meg a pénzüket – ezért szoktuk javasolni, hogy jelentsék be őket felénk és kössünk háromoldalú engedményezést, hogy ezzel nekik is segíthessünk.)

4. Garancia és minőség?

Közbeszerzéseinkben minden alkalommal szerepel garancia és erre a célra visszatartott összeg is, és a városfejlesztési kollégáink mellett műszaki ellenőrt is szerződtetünk nyílt versenyben, aki felelősséggel képviseli érdekeinket. Minthogy a korábbi vezetéssel szemben mi nem politikai és baráti kapcsolatok alapján szerződünk, így a beszállítókon minden esetben bevasaljuk a jól teljesítést (nálunk nem az a jól teljesítés, hogy mennyi jut a politikusok zsebébe, hogy számla nélkül milyen utak, kerítések, házak újulnak meg a városi beruházásokkal párhuzamosan a korrupt politikusok házánál és kastélyánál). Nálunk nem fordulhat elő, hogy két éven belül rozsdásodni kezd az uszoda, hogy 30 kilós fémlemezek potyognak le az épület faláról, mert azokat a beázásokkal felpuhuló farostlemezekre rögzítették, vagy hogy víz áll a múzeum új pincéjében, esetleg használt síneket raknak le újak helyett, sorozatosan meghibásodik az új szerelvény vagy a vasúti berendezések, és ezt nem terhelik a beszállítóra, mert az már más módon “rendezte a garanciát”…

Megnyugodhatnak tehát a vásárhelyiek, még a fizetett aggódók is, ahogy a tavalyi hat utca több hónapos késéssel ugyan, de mind elkészült, sőt, a kiszabott késedelmi kötbér miatt még 10 millióval kevesebbe is került az adófizetőknek, ugyanúgy most is el fog készülni a Belváros felújítása projekt, és a kivitelezéssel immár nem tolvaj gazembereket, hanem Hódmezővásárhelyet fogjuk gazdagítani. Mert okosabbak vagyunk és nem lopunk! Ezt tessék utánunk csinálni országos szinten is, és akkor valóban utolérhetjük Ausztriát 2030-ra!

Nézze meg eredményeinket!