ÚJRAVÁLASZTOTTÁK MÁRKI-ZAY PÉTERT

Sikeres és eredményes volt a Mindenki Magyarországa Mozgalom Országos Közgyűlése szombaton Budapesten, amelyen egyhangúlag újraválasztották elnöknek Márki-Zay Pétert. A közgyűlésen megszavazták a mozgalom új elnökségét és felügyelőbizottságát is.

TISZTÚJÍTÁS

Márki-Zay Péter a 149 érvényes szavazatból 149-et szerzett meg, így egyhangúlag választották újra a mozgalom elnökének. A három jelölt közül Magyar György még a szavazás előtt visszalépett a jelöléstől.

Az Országos Közgyűlés az alábbiakat választotta meg elnökségi tagnak:

Kiss Balázs – 102 szavazat
Bana Tibor – 93 szavazat
Ember Péter Pál – 87 szavazat
Szabó Margit – 83 szavazat
Magyar György – 74 szavazat
Tikk László – 73 szavazat

A hatodik helyen szavazategyenlőség alakult ki Tikk László és Gurzó Ákos között. Ennek feloldása érdekében Gurzó Ákos visszalépett és továbbra is a mozgalom brand, marketing és kommunikációs vezetőjeként folytatja munkáját.

Az Országos Közgyűlés a következőket választotta meg a felügyelő bizottság tagjainak:

Bod Péter Ákos
Mellár Tamás
Pákozdi Éva

PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓK

A Mindenki Magyarországa Mozgalom Országos Közgyűlése elfogadta a beterjesztett pénzügyi beszámolókat és terveket.

ALAPSZABÁLY-MÓDOSÍTÁS

A közgyűlés döntött az alapszabályt érintő módosító javaslatokról is. Ennek keretében elfogadta a mozgalom új preambulumát.

Ez egyebek mellett tartalmazza, hogy Mindenki Magyarországa Mozgalom célja, hogy megszervezze és megerősítse közösségeinket helyi szinten és megteremtse a civilek hatékony érdekérvényesítési kereteit helyi, országos és nemzetközi szinten.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjai hisznek a demokráciában, a jogállamiságban és az emberi jogok tiszteletben tartásában. Alapértékeinek tekintik az igazságosságot, a szolidaritást és a fenntarthatóságot. Azért dolgoznak, hogy ezeket az értékeket megvédjék és megerősítsék.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjai azért dolgoznak, hogy tagjai és partnerei, katalizátorai és vezetői legyenek a rendszerváltásnak és egy új Magyarország felépítésének – olvasható a preambulumban.

KONGRESSZUS

A zárt közgyűlési szakaszt megelőzően egy mindenki számára nyitott kongresszuson értékelték az elmúlt időszakot a mozgalom tagjai és partnerei.

Többek között beszédet mondott Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Pákozdi Éva, a Számoljuk Együtt! vezetője, Juhász Bence a Tabumentes Ország alapítója, L. László János, a Nyomtass Te Is! vezetője. Iványi Gábor, az Oltalom Egyesület alapítója és Nagy Bandó András humorista, az MMM tagja üzenetben köszöntötte a kongresszust. Felszólalt az ellenzéki összefogás árnyékkormányának több kabinetvezetője, így Fleck Zoltán, Lukácsi Katalin, Lakatos Béla és Lengyel Róbert is. Beszédet mondott több országgyűlési képviselő, így Vajda Zoltán, valamint két roma képviselő, Berki Sándor és Varga Ferenc is.